štvrtok 12. septembra 2013

Čili zmes

Suroviny :

bravčové stehno 500 g
cesnaková pasta  2 čajové lyžičky
korenie grilovacie 1-2 čajové lyžičky
olej
papriková pasta 3 PL
lečo 300 ml
šampiňóny sterilizované 220 ml
soľ
čili omáčka 1 čajová lyžička ( alebo nakrájaná čili paprička )
kečup 2 PL

Postup :
Mäso su nakrájame na rezančeky dáme do misky. Pridáme 1 PL oleja, grilovacie korenie, 1 čajovú lyžičku cesnakovej pasty ( alebo prelisovaný strúčik cesnaku ) a necháme marinovať aspoň 1 hodinku. Do hrnca si nalejeme 3 PL oleja, pridáme marinované mäsko, 1 čajovú lyžičku chilli omáčky ( alebo pokrájanú feferónku ), 1 čajovú lyžičku cesnakovej pasty ( alebo prelisovaný cesnak ), 3 PL lyžice paprikovej pasty a všetko spolu dobre premiešame a orestujeme. Zalejeme vodou, osolíme a mäsko dusíme do mäkka. Potom pridáme lečo, precedené sterilizované šampiňóny a 2 PL kečupu. Ešte chvíľku povaríme a podávame.

Tip : Kto nemá rád pikantné, alebo má malé detičky výborné to je aj bez chilli. Ak chcete mať rýchlo navarené stačí ak bravčové mäsko vymeníte za kuracie prsia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...