piatok 12. apríla 2013

Kysnutá bábovka s ovocím

Suroviny :
350 g hladkej múky
100 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
25 g čerstvého droždia
160 ml vlažného mlieka
80 ml oleja
štipka soli
1 čajová lyžička postrúhanej citrónovej kôry
1 vajce
4 PL mletých orechov
slivky, marhule...
1 škoricový cukor

Postup :
Z droždia, 1 čajovej lyžičky cukru, mlieka a 1 PL múky si pripravíme kvások. Zmiešame ho s múkou, zvyšným cukrom, vanilkovým cukrom, soĺou, citrónovou kôrou, olejom a vajíčkom. Vypracujeme cesto a necháme ho na teplom mieste nakysnúť. Po 30 minútach cesto opäť premiesime a odložíme ešte na 30 minút kysnúť. Potom ho rozvaľkáme, posypeme orechami, slivkami, marhuľami a škoricovým cukrom. Stočíme a prenesieme do vymastenej hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy, kde necháme cesto ešte chvíľku kysnúť. Pred pečením popicháme špajdľou ( neprepichujeme úplne, aby nevytekala šťava zo sliviek ) a dáme piecť do vyhriatej rúry.  Pečieme 50-55 minút pri teplote 160-170 °C. Bábovku necháme vo forme vychladnúť, potom ju vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť :-)))

2 komentáre:

  1. Martinka, bábovka sa ti krásne vydarila a s ovocím je určite výborná :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj Ywettka, ďakujem za pochvalu, veru sa chlapi doma zalizovali :-) musíme dať niekedy cez víkend repete...

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...