Suroviny :
3 litre vody
300 g hovädzích kostí ( alebo hov. výrez )
5 guličiek celé čierne korenie
5 gulkičiek nové korenie
1/2 ks zeler
3 ks mrkva
1 ks petržlen
1 ks cibuľa aj so šupkou
petržlenová vňať
2-3 ks bobkový list
Postup :
Hov. výrez alebo kosti vložíme do studenej vody, pridáme očistenú, nakrájanú zeleninu, korenie a ktorú privedieme do varu a varíme na miernom plameni 2 hodiny. V prípade, že sa bude tvoriť na hladine pena, zbierajte ju, aby sa vývar nezakalil.
3 litre vody
300 g hovädzích kostí ( alebo hov. výrez )
5 guličiek celé čierne korenie
5 gulkičiek nové korenie
1/2 ks zeler
3 ks mrkva
1 ks petržlen
1 ks cibuľa aj so šupkou
petržlenová vňať
2-3 ks bobkový list
Postup :
Hov. výrez alebo kosti vložíme do studenej vody, pridáme očistenú, nakrájanú zeleninu, korenie a ktorú privedieme do varu a varíme na miernom plameni 2 hodiny. V prípade, že sa bude tvoriť na hladine pena, zbierajte ju, aby sa vývar nezakalil.
aj túto ľúbime :-)
OdpovedaťOdstrániť