piatok 21. decembra 2012

Roláda z hovädzieho mäska

Suroviny :
hovädzie mäso 800 g
soľ
korenie čierne mleté
mrkva 3 ks
petržlen 3 ks
obyčajné párky 2 ks
vajcia uvarené natvrdo3 ks
cibuľa 1 ks
cesnak 2 strúčiky
horčica 1-2 PL
olej rastlinný





Postup :
Mäso nakrájame a naklepe. Osolíme a okoreníme. Na strúhadle na mrkvu nastrúhame mrkvu a petržlen. Spolu zamiešame a uložíme na vyklepané hov. mäso.
Obyčajné párky prekrojíme na polovicu a položíme na mrkvu s petržlenom. Uvarené a ošúpané vajíčka rozkrojíme na polovicu a uložíme na obyčajné párky rovnou časťou tak aby nám tvorili jeden celok.
Mäsko zrolujeme a zviažeme niťou.
Na troške oleja osmažíme nakrájanú cibuľu. Mäsko osmažíme z každej strany na cibuľke. Podlejeme vodou, troška osolíme, pridáme horčicu a dusíme do mäkka takmer 2 hodiny. Na záver dochutíme prelisovaným cesnakom. Omáčku môžeme zahustiť hladkou múkou, alebo solamylom. Ale vôbec netreba...Výborná je taká prírodná.

                                                                    Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...