utorok 11. decembra 2012

Jogurt z teplovzdušnej rúry

Pravý domáci na prípravu nenáročný, jednoduchý a zdravý...


Potrebujeme :
 1 l mlieka
 1 ks jogurt biely (Activia), alebo nejaký smotanový podľa vlasného výberu

sladká varianta :
 1 ks cukor vanilkový
  podľa chuti domáci džem

Postup :
Mlieko dáme zvariť, tak aby nevrelo, len aby sa nám urobila na povrchu pena - na teplotu približne 80°C. Miešame, ale nie drevenou vareškou ! Dáme chladiť, a občas premiešame, aby sa nám na povrchu nevytvorila kožka. Troška teplého, ale nie horúceho mlieka odoberieme do misky a tam zmiešame s bielym jogurtom ( použijeme biely jogurt aký má kto rád ). Dobre premiešame a vylejeme k zvyšku mlieka. Opäť premiešame a plníme do fliaš. Poháre dobre uzavrieme a vložíme do rúry , ktorú sme si vyhriali na 50 °C. Po vložení pohárov rúru ihneď vypneme. Zhruba po hodine rúru opäť zapneme na 50°C vyhrejeme a opäť vypneme. (Poháre nevyberáme ). Jogurty necháme v rúre z večera do rána a ráno máme krásny hustý jogurt hotový:-)

Tip : Jogurty si môžeme pripraviť hneď aj ovocné a to tak že na dno pohárov si dáme obľúbený džem a zalejeme zmesou na jogurt a tak dáme rúry. Kto má rád kávové jogurty, tak si pridajte do mlieka nesca-kávu, prípadne vanilkový cukor už podľa chuti.

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...