Jednoduchý a prudko jedlý koláčik...
Suroviny
Tmavé cesto :
2 ks vajcia
2 hrnčeky múka hladká
1/2 hrnčeka cukor práškový
1 ks prášok do pečiva
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 PL kakaového prášku
citrónová kôra z 1 citróna
Biele cesto :
2 ks vajcia
500 g tvaroh jemný
1 ks cukor vanilkový
1 ks pudingový prášok vanilkový
1/2 hrnčeka cukor práškový
1 hrnčeka mlieka
HRNČEK = 300 ml.
Postup :
Tmavé cesto :
Všetky ingrediencie na tmavé cesto zmiešame spolu v miske.Vytvorí sa nám hustejšie tmavé cesto.
Biele cesto : Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Vznikne nám cesto redšej konzistencie.
Na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo na papier na pečenie nalejeme 2/3 tmavého cesta.
Nalejeme celé biele cesto. Opäť nalejeme tmavé cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C 45-50 ( záleží od veľkosti hrnčeka a plechu na ktorom koláč pečieme ). Či je koláčik upečený vyskúšame špajdľou.
Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Kto má radšej sladšie koláčiky, tak si pridajte cukor do tmavého aj bieleho cesta, pretože ja som si ako vždy cukor zredukovala na polovicu oproti pôvodnému receptu :-)))
Dobrú chuť...
Suroviny
Tmavé cesto :
2 ks vajcia
2 hrnčeky múka hladká
1/2 hrnčeka cukor práškový
1 ks prášok do pečiva
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 PL kakaového prášku
citrónová kôra z 1 citróna
Biele cesto :
2 ks vajcia
500 g tvaroh jemný
1 ks cukor vanilkový
1 ks pudingový prášok vanilkový
1/2 hrnčeka cukor práškový
1 hrnčeka mlieka
HRNČEK = 300 ml.
Postup :
Tmavé cesto :
Všetky ingrediencie na tmavé cesto zmiešame spolu v miske.Vytvorí sa nám hustejšie tmavé cesto.
Biele cesto : Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Vznikne nám cesto redšej konzistencie.
Na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo na papier na pečenie nalejeme 2/3 tmavého cesta.
Nalejeme celé biele cesto. Opäť nalejeme tmavé cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C 45-50 ( záleží od veľkosti hrnčeka a plechu na ktorom koláč pečieme ). Či je koláčik upečený vyskúšame špajdľou.
Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Kto má radšej sladšie koláčiky, tak si pridajte cukor do tmavého aj bieleho cesta, pretože ja som si ako vždy cukor zredukovala na polovicu oproti pôvodnému receptu :-)))
Dobrú chuť...
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára