utorok 18. decembra 2012

Fazuľová polievka s kyslou kapustou

alebo kapustová s fazuľou, už ako chcete... V každom prípade je výborná kyslá a sýta polievočka:-)

Suroviny :
fazuľa sterilizovaná  ( 400 g /pevný podiel fazule v konzerve 240g )
zemiaky 3 ks
kosti bravčové údené 1 ks
kapusta kvasená 200 g
hríby sušené čierne 15 g
bobkový list 3 ks
korenie čierne celé 3 ks
olej 2 PL
múka hladká 2 PL
paprika červená mletá
cesnak  1-2 ks strúčiky
majorán
soľ

Postup :
Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody spolu s údenou kosťou. Zárove) do druhého hrnca dáme variť kyslú kapustu ( aj s vodou z kapusty ) spolu so sušenými vopred namočenými hríbami ( aj s vovou v ktorej sme hríby mali namočené ), pridáme celé čierne korenie a bobkové listy. Varíme cca 30 minút. Do uvarených zemiakov pridáme sterilizovanú fazuľu ( aj s nálevom ) a kyslú kapustu s hríbami. Premiešame a ešte spolu varíme. Vyberieme údenú kosť a pooberáme mäsko, ktoré na záver dáme naspäť do polievky. Pripravíme si z oleja, hladkej múky a mletej červenej papriky zápražku. Do studenej zápražky vmiešame trocha studenej vody a vlejeme do polievky. Dochutíme prelisovaným cesnakom a majoránkou.

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...