utorok 13. novembra 2012

Krémová hrachová polievka s cesnakovými krutónmi

Potrebujeme :
100g suchý hrach
1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku
2 bobkové listy
3 zemiaky
1 ks smotana 33%
1PL masla
soľ
mleté čierne korenie
vegeta
majorán

Cesnakové krutóny :
starší chlieb
2 PL masla
4 strúčiky cesnaku

Postup :
Hrach prepáchneme a namočíme do vody ( najlepšie večer) vložíme do chladničky, nech napučí. Na druhý deň vytiahneme a s tou istou vodou v ktorej sa močil vložíme do hrca a pridáme zemiaky nakrájané na kocky, očistenú celú cibuľu, bobkové listy, cesnak, osolíme a varíme na miernom ohni do mäkka. Keď je všetko mäkké, vyberieme bobkové listy a polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Prilejeme smotanu, dochutíme vegetou, mletým čiernym korením, majoránkou a zjemníme 1 PL masla. Podávame s cesnakovými krutónami.

Cesnakové krutóny :
Starší chlieb nakrájame na kocky. V miske zmiešame roztopené maslo spolu s prelisovaným cesnakom. Chlieb vysypeme na hlboký plech, prelejeme cesnakovým maslom a dobre premiešame. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 200°C cca 5-7minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...