pondelok 12. novembra 2012

Jahodový džem

Plný ovocia, a domácej kvality, tak ako to robili ešte naše babky ...


Potrebujeme :
 4 kg jahody
 2 kg cukor kryštál
 2 čajové lyžičky kyselina citrónová



Postup :
Jahody umyjeme a očistíme. Väčšie kúsky prekrojíme na polovičku. Jahody dáme do väčšieho hrnca a zasypeme cukrom. Necháme cez noc postáť (max.24 hodín ). Jahody prevaríme 2 krát po dobu 3 minút a zakaždým necháme vychladnúť, aby sa odparila prebytočná tekutina. Jahody môžeme troška popučiť s pučidlom na zemiaky, pridáme kyselinu citrónovú, ktorá zároveň slúži ako konzervant a posledný-krát varíme do požadovanej hustoty. Hotový horúci džem nalejeme do zaváracích pohárov a sterilizujeme 5-10 minút ( len toľko aby chytilo viečko ).

Z tohto množstva pripravíme 4 litre domáceho džemíku s kúskami jahôd :-)


Prajem Vám dobrú chuť :-)))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...