štvrtok 15. novembra 2012

Francúzske karamelové kocky

Ľahký pudingovo-penový koláčik, v mojom prípade málo sladký, takže pre milovníkov sladkého odporúčam pridať cukor do plnky :-)))

Cesto :
6 ks vajcia
5 PL polohrubá múka
1 ks prášok do pečiva
1 PL kakaový prášok
50 ml oleja
6 PL cukor kryštál
olej a múka na vymastenie a vysypanie plechu

Plnka :
1000 ml voda
3 ks pudingový prášok vanilkový
3 PL kryštálový cukor
1 ks vanilkový cukor
2 PL kakaový prášok
7 ks bielky

Šľahačkový krém :
300 ml mlieko
2 ks šľahačka v prášku bez cukru
3-4 PL cukor kryštál

Ďalej potrebujeme :
strúhanú čokoládu

Postup :
Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Primiešame žĺtky, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov Celzia približne 20 až 25 minút.

Plnka: Z vody, kryštálového a vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Ešte do teplého pudingu zľahka vmiešame sneh z bielkov. Na cesto navrstvíme polovicu plnky. Do druhej polovice vmiešame kakao a navrstvíme na svetlú vrstvu. Takto pripravený zákusok dáme schladiť.

Šľahačkový krém : V hrnci necháme skaramelizovať kryštálový cukor. Keď je cukor rozpustený a má už hnedú farbu, zalejeme ho mliekom a miešame. Pripravené karamelové mlieko necháme dobre vychladnúť. Po vychladnutí ho zmiešame s práškovou šľahačkou a vyšľaháme. Karamelovú šľahačku navrstvíme na kakaovú pudingovú vrstvu a posypeme nastrúhanou čokoládou. Odložíme do chladničky, vychladíme a až potom krájame na kocky.

Dobrú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...