nedeľa 11. novembra 2012

Farmárske zemiaky

Jednoduché a sýte jedlo ...

Potrebujeme :
8 ks zemiaky varené v šupke
1 ks cibuľa
2 PL masť (olej)
200 g slanina
600-700 g kapusta kyslá
4 PL kečup ( môžeme vynechať, alebo ho nahradiť malým paradajkovým pretlakom )


Postup :

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošupíme a nakrájame na plátky.
Na masti alebo troške oleja osmažíme očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu spolu so slaninkou. Pridáme kyslú kapustu, premiešame a podušíme domäkka. Na záver kapustu dosolíme a primiešame kečup.
Kapustu zmiešame so zemiakmi, vložíme do vymasteného pekáča a zapečieme, alebo ak chceme aby boli zemiaky chrumkavé osmažíme ich na panvičke a potom vmiešame ku zemiačkom kyslú kapustu. Podávame s kyslým mliekom ( Zakysankou ).

Dobrú chuť :-)))

1 komentár:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...