nedeľa 11. novembra 2012

Čučoriedkový džem

Výborný osvedčený receptík plný ovocia a domácej kvality, našej milej babky :-)))
A ten farebný úsmev po konzumáciíí je mňam...

Potrebujeme :
2000 g čučoriedky
500 g cukor kryštál

Postup :

Cukor nasypeme na čučoriedky a necháme cez noc stáť. Na druhý deň čučoriedky prevaríme ( približne 3 minúty ) a necháme odokryté vychladnúť ( aby sa nám odparilo čo najviac prebytočnej tekutiny ). Vychladnuté druhý krát opäť prevaríme 3 minúty a necháme vychladnúť. Tretí krát prevarárame dlhšie, kým nemáme požadovanú hustotu džemu tzn. varíme kým sa nám netvorí v hrnci cestička :-) to je tá správna hustota... Hotový džem naplníme do fliaš a sterilizujeme 5-10 minút.

Tip : Na jeden kilogram čučoriedok dávam 250 g cukru :-)))

Dobrúúúú chuť :-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...