pondelok 8. októbra 2012

Študentská bábovka



Suroviny :
 5 ks vajcia
 1 ks cukor vanilkový
 150 g cukor práškový
 150 g múka polohrubá
 1/2 ks prášok do pečiva
 30 g posekane orechy vlašské
 30 g posekaná čokoláda na varenie
 30 g sušené brusnice
  tuk a hrubá múka na vymastenie formy
2 PL múka hrubá



Postup :

Orechy, čokoládu a brusnice nasekáme dáme do misky a posypeme 2 PL hrubej múky. Zamiešame, aby pri pečení naspadli na dno. Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru dopenista. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme zvyšný cukor a opäť vymiešame. Do žĺtkovej peny pridáme vanilkový cukor, múku zmiešanú s práškom de pečiva, posekané orechy, čokoládu a brusnice. Na záver zľahka vmiešame sneh z bielkov a cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy.
Pečieme 45 minút pri teplote 150 °C. Upečenú a troška vychladnutú bábovku vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť :-)))


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...