streda 10. októbra 2012

Chlebové žemličky

Špecialita a recept našej starkej...

Potrebujeme :

 1000 g múka hladká
 3 čajové lyžičky soli
 3 čajové lyžičky octu
 1 čajová lyžička cukor
 600 ml vlažná voda
 42 g čerstvé droždie
 2 PL masti
 sezamové semienk
 ľanové semienka
 slnečnicové jadierka  (očistené)
 na potretie olej




Postup :

Do misky dáme múku, soľ, masť,ocot, sezamové semienka, ľanové semienka a rozdrvené slnečnicové semienka. Z vlažnej vody, cukru a kvasníc si pripavíme kvások, ktorý vlejeme do múky a vymiesime cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Z vykysnutého cesta vypracujeme žemličky, ktoré poukladáme na vymastený plech. Žemličky natrieme olejom a necháme na plechu ešte podkysnúť. Pečieme pri teplote 170-180°C 40 minút. Horúce žemličky uložíme na mriežku, prikryjeme alobalom a uterkou. Takto necháme žemličky vychladnúť. Takto pripravené žemličky sú dlho mäkučké...


Dobrú chuť :-)


1 komentár:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...